Američka policija elektrošokerom ubila rođaka suosnivačice pokreta Black Lives Matter VIDEO

Kliks
Foto: Printscreen

Policija u Los Anđelesu upotrebom elektrošokera savladala je 31-godišnjeg Kenana Andersona, koji je kasnije preminuo u bolnici u Santa Monici.

 

Radi se o rođaku suosnivačice pokreta Black Lives Matter preminuo je nekoliko sati nakon što su policajci u više navrata upotrijebili elektrošoker i vezali na ulici.

Policija je objavila snimke intervencije koja se odvijala 3. januara, a prikazuju Andersona kako moli za pomoć dok ga policajci drže vezanog.
U jednom se trenutku može čuti kako viče da ga policajci žele ubiti kao Džordža Flojda, referirajući se na ubistvo crnca u Mineapolisu u julu 2020. od strane tamošnjih policajaca.

Flojdovo ubistvo izazvalo je haotične i nezapamćene nemire tamnoputih osoba širom Sjedinjenih Američkih Država.
Gradonačelnica Los Anđelesa Karen Bas  nazvala je ovaj događaj "duboko uznemirujućim", strahujuči kako bi ovo ubistvo moglo podstaći novi val nemira u Sjedinjenim Državama.
Patris Kulors, suosnivačica pokreta Black Lives Matter i Andersonova sestrična, rekla je za Gardian:
"Moj rođak je tražio pomoć, ali nije je dobio, bio je uplašen za svoj život. Proveo je posljednjih 10 godina svjedočeći pokretu koji je osporavao ubijanje crnaca. Znao je što je u pitanju i pokušavao se zaštititi. Niko nije bio spreman zaštititi ga", rekla je razočarana Patris.

Here is body worn camera footage from LAPD’s interaction with Keenan Anderson who BLM co-founder Patrisse Cullors claims is her cousin. pic.twitter.com/kUOKuIsmu2

— Hoop (@xhoop) January 12, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana