Aljaska erlajns pronašla dodatne probleme na „Boingu 737 MAX 9“ nakon incidenta

Tanjug
Aljaska erlajns pronašla dodatne probleme na „Boingu 737 MAX 9“ nakon incidenta

DžUNO - Izvršni direktor kompanije Aѡaska erlajns, Ben Minući rekao je da je novim internim inspekcijama aviona „Boing 737 MAX 9“ tog avio-prevoznika, nakon incidenta ranije ovog mjeseca, otkriveno da su "mnogi" avioni imali labave zavrtnje.

- Više sam nego frustriran i razočaran. Ovo se dogodilo našoj kompaniji. Desilo se našim klijentima i desilo se našim ljudima. I moj zahtjev Boingu je šta će učiniti da poboljšaju svoje programe kvaliteta u kompaniji - rekao je Minući i dodao da je na Boingu da poveća kontrolu kvaliteta kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali u budućnosti

Avion na letu Aljaska erlajnsa prinudno je sletio na aerodrom nakon što je prozor i dio trupa eksplodirao 6. januara, a nakon toga labavi zavrtnji otkriveni su i na letjelicama američke aviokompanije Junajted erlajns.

Poslije istrage „Boing 737 MAX 9“  letjelice Aljaska erlajnsa su prizemljene.

Nekoliko sati nakon incidenta na letu Aljaska erlajnsa, američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA )je naredila prizemljenje 171 od 218 aviona „Boing 737 MAX 9“ koji su u upotrebi, dok inspekcije na letjelicama ne budu završene.

Nedugo potom, FAA je objavila bi avio-kompanije trebalo da pregledaju i starije modele Boingovih aviona 737-900ER, koji koriste isti dizajn vrata kao model „Boing 737 MAX 9“ , kao dodatni nivo sigurnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana