Alek Boldvin oslobođen svih optužbi za ubistvo

GS
Alek Boldvin oslobođen svih optužbi za ubistvo

LOS ANĐELES - U danu kada je nastavljeno snimanje vestern filma „Rđa“, objavljeno je da je glumac Alek Boldvin oslobođen odgovornosti za smrt snimateljke Galine Hačins na setu.

Boldvin je na snimanju u oktobru 2021. pucao iz pištolja-rekvizita u kojem su bili pravi meci, a on se potom izjasnio da nije kriv za dve optužbe za ubistvo iz nehata. Tom prilikom ubijena je snimateljka Galina Hačins, a ranjen reditelj Džoel Souza, prenosi BBC.

Njegovi advokati su u četvrtak, 20. aprila saopštili da su sve krivične prijave protiv njega odbačene.

Glumac koji je osvojio nagradu „Emi“ bio je optužen je po dvije tačke za ubistvo iz nehata zbog pucnjave tokom snimanja filma „Rđa“ u Novom Meksiku.

Odluka o odbacivanju optužbi protiv Boldvina donijeta je manje od dve nedjelje prije početka suđenja.

Ranije u četvrtak, nastavljeno je snimanje filma na novoj lokaciji u državi Montana, a Boldvin je ostao glavni glumac i producent.

-Zabranićemo bilo kakvu upotrebu radnog oružja i sve vrste municije - rekla je Melina Spadone, pravna zastupnica producentske kuće „Rust Movie Productions".

Bjanka Klajn će preuzeti mesto Galine Hačins kao direktorka fotografije, a Džoel Souza, koji je ranjen u pucnjavi u Novom Meksiku, ostaje reditelj.

Metju, suprug Galine Hačins, biće izvršni producent.

Alek Boldvin je producent i zvijezda filma.

Kuća „Rust Movie Productions", čiji je Boldvin dio, saopštila je u februaru da je scena koja je uvježbavana kada je Galina Hačins upucana sada prepravljena.

Kompanija je dodala da će Bjanka Klajn, koja je radila na filmu „Marsel - školjka sa cipelama“ i serije „Američka horor priča“, „ispuniti Galininu viziju filma" i pokloniti njenu zaradu u dobrotvorne svrhe.

-Svaka trunka mog truda na ovom filmu biće posvećena tome da odam počast Galininom nasljeđu i da je učinim ponosnom. Privilegija je izgurati ovo do kraja u njeno ime - izjavio je reditelj Džoel Souza.

U oktobru 2021, Alek Boldvin je uvježbavao scenu na filmskom setu na ranču u blizini Santa Fea u Novom Meksiku, kada je pištolj „rekvizit" koji je držao ispalio metak, što je rezultiralo smrću 42-godišnje direktorke fotografije rođene u Ukrajini.

Okružno tužilaštvo Santa Fea je podiglo optužbe za ubistvo iz nehata protiv njega i oružarke zaposlene na filmu, Hane Gutijerez Rid, prošlog mjeseca.

I njeni i njegovi advokati su negirali bilo kakvu odgovornost i rekli da nameravaju da se bore protiv optužbi na sudu.

Boldvinov advokat, Luk Nikas, nazvao je odluku o podizanju optužnice protiv glumca „užasnom neosnovanom osudom".

-Gospodin Boldvin nije imao razloga da vjeruje da je bio metak u pištolju - ili bilo gdje na filmskom setu - rekao je Nikas.

Dodao je da se Boldvin oslanjao na profesionalce sa kojima je radio, koji su ga uvjeravali da pištolj nema prave metke.

Boldvin je ranije postigao nagodbu u tužbi koju je pokrenuo Metju Hačins, Galinin suprug.

U februaru je porodica Hačins podnijela novu građansku tužbu protiv Boldvina i producentske kuće tražeći odštetu za navodne tjelesne povrede, namerno nanošenje emocionalnog stresa, nemar i gubitak životne partnerke.

Udovac Metju Hačins odobrio je i snimanje dokumentarca o Galini u februaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana