Abu Obeida: Hamas počeo pripreme za napad na Izrael 2022.

Tanjug
Abu Obeida: Hamas počeo pripreme za napad na Izrael 2022.

TEL AVIV - Hamas je počeo pripreme za napad na Izrael 2022. godine, izjavio je portparol vojnog krila te palestinske grupe Abu Obeida.

Prema njegovim riječima, Hamas je uspio da tajno regrutuje 4.500 boraca koji su vodili operaciju, prenosi izraelski list "Haarec".         

On tvrdi da je kopneni upad u Izrael, pored lansiranja hiljada raketa i onesposobljavanja vojnih kamera, uključivao sajber ratovanje.

-Obezbijedil smo odbranu za sve naše borce i uspješno sakrili cijeli plan, uključujući mobilizaciju resursa i nabavku neophodnih sredstava - naveo je Abu Obeida.

Objasnio je da se Hamas namjerno uzdržavao od komentarisanja različitih incidenata, kao i da se nije miješao u sukobe između političkih frakcija u Gazi i Izraela, stvarajući iluziju neutralnosti kako "neprijatelj ne bi bio svjestan predstojeće operacije".

-Ova strategija je bila izuzetno uspješna, a Izrael u svojoj trenutnoj vojnoj kampanji pribjegava ubijanju i krvoproliću da bi prikrio neuspjehe, umesto da sprovede odgovarajuću procjenu - poručio je Abu Obeida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana