Zvaničnici osudili prijetnje Vučiću

Tanjug
Zvaničnici osudili prijetnje Vučiću

BEOGRAD- Srpski državni zvaničnici i funkcioneri SNS-a  najoštrije su osudili poziv na linč i ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a nakon što je na društvenoj mreži "Iks" objavljena montirana fotografija na kojoj je prikazan sa omčom oko vrata.

Premijer Srbije Miloš Vučević ocijenio je da su najnovije prijetnje koje su upućene šefu države Aleksandru Vučiću vrhunac političkog ludila, kako je naveo, „bolesne i agresivne opozicije“.

- Otvoreno, prikriveno, između redova, kako god da šalju poruke mržnje pokušavajući da oslabe ili ućutkaju najjačeg i najglasnijeg borca za Srbiju i sve njene građane, našeg predsednika Aleksandra Vučića, ovo što se dešava je vrhunac političkog ludila bolesne i agresivne opozicije - naveo je Vučević na svom nalogu na Instagramu.

Predsjednica Pokrajinske vlade Maja Gojković ocijenila je da je "ovaj monstruozni čin nedopustiv, a sve učestalije prijetnje predsjedniku i članovima njegove porodice, pokušavaju da uvuku Srbiju u najtamniji ambis.

Gojković je zatražila da se hitno procesuira osoba koja je takav sadržaj podijelila u javnosti.

Potpredsjednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Irena Vujović izjavila je da "smo po ko zna koji put, svedoci političkog bezumlja i širenja mržnje od strane predstavnika opozicije koji kukavički, sakriveni iza ekrana svojih kompjutera, na društvenoj mreži Iks objavljuju monstruozne foto - montaže predsednika Aleksandra Vučića sa omčom oko vrata“.

-Osuđujem morbidne ispade osoba koje, kao da se utrkuju koja će više da doprinese atmosferi linča, ne razmišljajući o tome da takva atmosfera u društvu može da im se vrati kao bumerang. Nisu ni dovoljno kvalifikovani, niti elemenatarno socijalno prosvećeni da bi mogli da razumeju štetne posledice koje će ih dovesti do autodestrukcije - navela je Vujović u saopštenju.

Takvi pojedinci, dodala je „nikada ni na koji način neće moći da uruše ugled i integritet Aleksandra Vučića, jer on ima bezrezervnu podršku građana Srbije“.

-Pristojna Srbija ne može i ne sme više da trpi agresiju propalih političara, koji bi sve da nas vrate u doba opšte nestabilnosti, ekonomskog i društvenog sunovrata. Srbija je danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, stabilna i jaka zemlja, koja ne prihvata njihov sramni i opasan javni diskurs - navela je ona.

Potpredsjednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (GO SNS) Marko Đurić takođe je najoštrije osudio prijetnje koje su na društvenim mrežama upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navodeći da ne smiju da budu tolerisane.

-Najoštrije osuđujem pretnje smrću i pozive na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića. Slike, objavljene na društvenim mrežama, na kojima je predsednik na vešalima, predstavljaju čin mržnje i nasilja, koji ne sme da bude tolerisan. Čin koji nas ostavlja nemim, jer samo osoba sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, može tako nešto da osmisli - poručio je Đurić u saopštenju.      

Ministarka pravde Maja Popović osudila je prijetnje koje su na društvenim mrežama upućene Vučiću i istakla da očekuje da nadležni organi reaguju na nasilje, kao i da će oni koji su te prijetnje izvršili biti procesuirani.

-Ovakve i slične objave, fotografije vešala, bez obzira na to ko stoji iza njih, ugrožavaju bezbednost predsednika Aleksandra Vučića -, rekla je Popović.

Ona je dodala da se „gotovo svakodnevno iz redova opozicije i onih koji ih podržavaju čuju pretnje ili pozivi na ubistvo predsednika države, čemu se, kako je istakla, mora stati na put“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana