Zubov: Bezuslovna ruska pomoć u sprečavanju politizacije Interpola

Srna
Zubov: Bezuslovna ruska pomoć u sprečavanju politizacije Interpola

BEOGRAD/ISTANBUL - Rusija će nastaviti da pruža bezuslovnu podršku Srbiji u borbi za sprečavanje politizacije Interpola, rekao je zamjenik ruskog ministra unutrašnjih Igor Zubov u razgovoru sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Aleksandrom Vulinom.

Dvojica ministara su, u okviru zasjedanja Generalne skupštine Interpola u Istanbulu, razgovarali o nastavku intenzivne saradnje u oblasti bezbjednosti između nadležnih institucija Srbije i Rusije.

Na sastanku je bilo riječi i o bliskoj koordinaciji i uzajamnoj podršci na multilateralnim forumima, posebno u okviru Interpola, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Srpski ministar policije zahvalio se Rusiji na podršci i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, ali i na poštovanju stavova Srbije po pitanju zahtjeva lažne države Kosovo za prijem u članstvo Interpola.

Vulin je istakao da je glas Rusije poštovan svuda u svijetu i ključan za odbranu integriteta i profesionalnog karaktera Interpola.

On je dodao da su odnosi Srbije i Rusije bratski, baš kao i lični odnosi predsjednika dvije države Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, te da to potvrđuje i činjenica da će Vučić uskoro boraviti u posjeti Rusiji, gdje će se sastati sa Putinom na najvišem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana