Srbinu iz Vučitrna sud u Prištini povećao zatvorsku kaznu

Srna
Srbinu iz Vučitrna sud u Prištini povećao zatvorsku kaznu

PRIŠTINA - Srbinu Zoranu Vukotiću iz Vučitrna apelacioni sud privremenih institucija u Prištini povećao je zatvorsku kaznu sa 10 godina na 13 godina, rekao je Srni njegov advokat Nebojša Vlajić.

Vukotić je uhapšen u Crnoj Gori 2016. godine, na osnovu crvene Interpolove potjernice, raspisane na zahtjev Unmika zbog sumnje da je u Vučitrnu u vrijeme sukoba na Kosovu i Metohiji ubio trojicu Albanaca.

Vlajić je naveo da je Sud djelimično usvojio žalbu specijalnog tužilaštva zbog čega je preinačio prvostepenu presudu, a istovremeno je odbacio žalbu odbrane kao neosnovanu.

- Presuda Apelacionog suda je nepravedna i njom je na više načina povređeno pravo okrivljenog na pravično suženje - rekao je Vlajić i najavio žalbu ustavnom sudu samoproglašenog Kosova.

Vlajić je istakao da je presuda Vukotiću još jedna potvrda duplih standarda koji se primjenjuju u pravosuđu kada su u pitanju Srbi.

Vukotić je presudom Osnovnog suda u Prištini od 11. novembra 2022. godine osuđen za navodno počinjeno krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana