Zoran Marjanović nakon puštanja iz pritvora: Ne bih životinju mogao da ubijem, a kamoli ženu

G.S.
Zoran Marjanović nakon puštanja iz pritvora: Ne bih životinju mogao da ubijem, a kamoli ženu

BEOGRAD - Zoranu Marjanoviću osuđenom za ubistvo supruge Jelene Marjanović u Borči (Srbija) ukinut je pritvor i prvostepena presuda.

Zoran je u izjavi za Informer istakao da se nada da će pravda pobijediti.

- Malo sam iskreno zatečen, pozitivno što se kaže. Nadam se da će pravda da zasija. Sedam godina, zaista ja nisam čovjek koji bi mogao, ne drugog čovjeka, nego životinju ne bi mogao da ubijem. Nadam se da će pravda da pobijedi - istakao je Marjanović.

Kako je rekao, jedva čeka da vidi kćerku Janu.

- Kćerku jedva čekam da vidim. Ona je dolazila kod mene u posjete. Teško je i njoj bilo da gleda oca iza rešetaka. Uradit ćemo jedan veliki intervju, samo da ja malo dođem sebi.

 Podsjetimo, apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sjednice vijeća, danas je donio rješenje kojim je okrivljenom Zoranu Marjanoviću ukinut pritvor i određeno je da se isti odmah pusti na slobodu.

- Polazeći od toga da pritvor predstavlja najstrožu mjeru za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i nesmetano vođenje krivičnog postupka, te da je obaveza suda da trajanje pritvora svede na najkraće neophodno vrijeme i da u toku cijelog postupka pritvor ukine čim prestanu razlozi zbog kojih je određen, Apelacioni sud je imajući u vidu da se kritični događaj desio 2. aprila 2016. godine, dakle prije više od sedam godina, te da je u odnosu na kritični događaj okrivljeni lišen slobode tek 15. septembra 2017. godine i da se u pritvoru nalazio do 12. jula 2018. godine kada mu je isti ukinut - navodi se u odluci Apelacionog suda da Marjanoviću ukine pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana