Zlatan Elek novi predsjednik Srpske liste

GS
Foto: Skrinšot

KOSOVSKA MITROVICA - Na Izbornom skupu u Kosovskoj Mitrovici za predsjednika Srpske liste izabran je prof. dr Zlatan Elek.

Izglasano je i pet potpredsjednika, kao i članovi Predsjedništva. Srpska lista će i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Kosovu i Metohiji, poručuje Elek.

Prof. dr Zlatan Elek, direktor Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica i vanredni profesor Medicinskog fakulteta u tom gradu, jednoglasno je izabran za novog predsjednika Srpske liste umjesto dosadašnjeg predsjednika Gorana Rakića.

Elek je izrazio zahvalnost delegatima Srpske liste na podršci, povjerenju i časti koja mu je ukazana.

Ujedno je zahvalio i prethodnom rukovodstvu Srpske liste na zalaganju koje su pokazali u borbi za interese srpskog naroda u izuzetno složenim okolnostima, saopšteno je iz Srpske liste.

Elek je, kako se navodi, poručio da će Srpska lista i u narednom periodu biti stožer oko koga će se okupljati srpski narod na Kosovu i Metohiji, kao i da će sve važne političke odluke uvijek donositi u koordinaciji sa zvaničnim Beogradom, a u interesu čitavog srpskog naroda čuvajući preko potrebno jedinstvo.

Izabrano pet potpredsjednika i Predsjedništvo

Na izbornoj sjednici Srpske liste, u sjedištu stranke, na kojoj je birano rukovodstvo, izabrano je i pet potpredsjednika.

Novi potpredsjednici su bivši predsjednik Opštine Zvečan i zamjenik direktora KBC Kosovska Mitrovica, spec. dr Dragiša Milović, predsjednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić, direktorica Studentskog centra Dragana Antonijević, dekanica Ekonomskog fakulteta, prof dr. Tanja Vujović i predsjednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac.

Za članove Predsjedništva Srpske liste izabrani su Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić, Saša Milošević.

Portparol Srpske liste biće Igor Simić.

Nakon izbora novog rukovodstva, bivši predsjednik Goran Rakić je kratko izjavio da će Srpska lista održavati jedinstvo i da će biti na relaciji sa Beogradom.

Prema njegovim riječima, odluke će se donositi u skladu sa situacijom na terenu, u zavisnosti od toga kako se ona razvija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana