Zjuganov: Priprema li Amerika “majdan” u Srbiji?

Srna
Zjuganov: Priprema li Amerika “majdan” u Srbiji?

MOSKVA - Lider Komunističke partije Ruske Federacije Genadij Zjuganov rekao je da je Amerika poželjela da razvije “kritičko mišljenje” kod srpske omladine s obzirom da je Beograd odbio da se pridruži sankcijama protiv Rusije i upitao da li SAD priprema “majdan” u Srbiji.

On je na svom “Telegram” kanalu istakao da će Vašington za te ciljeve izdvojiti oko 160.000 dolara, što, kako navodi, nije ni prva, ni posljednja tranša za usađivanje američkih vrijednosti i ideologije.

“Nježna sila” je, kako navodi, omiljeni način SAD za uspostavljanje proameričkih režima u drugim zemljama i pomociju sopstvenih interesa.

Prema njegovim riječima, uz pomoć nje bio je svrgnut predsjednik Jugoslavije Slobodan Milošević, priređen je majdan u Ukrajini i smijenjen Viktor Janukovič, pokušan državni prevrat u Bjelorusiji i Kazahstanu.

Zjuganov smatra da Rusija s tim u vezi treba aktivnije da koristi nacionalnu diplomatiju i da ponudi svijetu privlačan način života.

“Rusija treba da aktivnije koristi nacionalnu diplomatiju, da raširi sfere uticaja, uključujući obuku stranih studenata, promociju ruskog jezika...”, dodao je Zjuganov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana