Živković: Pobjeda Milatovića Srbiji donosi veliku stvar Srbiju

Tanjug
Živković: Pobjeda Milatovića Srbiji donosi veliku stvar Srbiju

BEOGRAD - Istoričar Bogdan Živković ocijenio je danas da pobjeda Jakova Milatovića Srbiji donosi veliku stvar za Srbiju jer je konačno predsjednik u zemlji, koja je u ekonomskom i nacionalnom smislu od značaja za Srbiju, neko ko nema antisrpske stavove, ko ne progoni Srbe i srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i koji nema problem da ima dobre ekonomske i političke odnose sa Beogradom.

Kada je riječ o Kosovu, Živković smatra da albanska politika nije zadovoljna pobjedom Milatovića jer je za njih bilo vrlo važno da se očuvaju stereotipi iz devedesetih o apsolutnoj srpskoj krivici za sve što se događalo na Balkanu.

Smatra da je ostavka Mila Đukanovića sa mjesta predsjednika DPS-a jedna taktička stvar nakon poraza i njegove očigledne istrošenosti kao političke figure, kao i da ostaje da se vidi da li će se nešto u toj političkoj stranci promijeniti.

Napominje da značajnije to što je 2. aprila došlo do jedne velike demokratske evolucije i tranzicije, kada je ogromna većina građana Crne Gore iskazala svoje nezadovoljstvo Đukanovićem.

"Sa Milom, bez Mila, svakako slabije jer su doživeli veliki poraz, još veći nego 30. avgusta. Oni reprezentuju jedan deo Crne Gore koji nije beznačajan, čiji su stavovi možda ekstremni i radikalni, ali koji postoje, tako da ne mislim da će oni još uvek izgubiti dramatično snagu. Izgubiće je u jednom momentu, ali sada je lopta prebačena u teren drugih pobednika. Na njima je da donesu reforme i neki ekonomski boljitak Crnoj Gori i oni će sada moći da poraze DPS", objasnio je i on i dodao da je vrlo važno šta će raditi pobednici na parlamentarnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana