Žigmanov: Nema relaksiranja odnosa između Beograda i Zagreba bez rješavanja otvorenih pitanja

Srna
Žigmanov: Nema relaksiranja odnosa između Beograda i Zagreba bez rješavanja otvorenih pitanja

ZAGREB - Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Tomislav Žigmanov ocijenio je da relaksiranja odnosa između Beograda i Zagreba nema bez rješavanja otvorenih pitanja, prije svega onih ratnih, te da je to način da se ponovno postigne povjerenje između dvije države.

Žigmanov, predstavnik vojvođanskih Hrvata, rekao je da odnosi između Srbije i Hrvatske funkcionišu u brojnim segmentima, ali ne i onim političkim, ali da vjeruje da se mogu postići pozitivni pomaci.

Govoreći o Deklaraciji o saradnji Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, koju je potpisao sa predsjednikom Samostalne demokratske srpske stranke Miloradom Pupovcem, Žigmanov je rekao da time daju doprinos kada su u pitanju odnosi između dva naroda i dvije države.

“Mi smo dio manjinske zajednice koja više decenija sarađuje u području politike, kulture, obrazovanja, sporta. Sazrela je svijest da bismo mi, koji se bavimo saradnjom između dvije zajednice, trebali na neki način to ostvariti kroz neki formalni sporazum”, rekao je Žigmanov za HRT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana