Zećiri: Barikade neće još dugo potrajati

Tanjug
Foto: Anadolija

PRIŠTINA - Imer Zećiri iz Sindikata kosovske policije rekao je danas da blokade na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak neće još dugo potrajati, prenijela je “Koha”.

On je rekao da se čeka odgovor na zahtjev policije upućen prištinskim institucijama i međunarodnim organima da se pristupi deblokadi puteva.

-Nećemo čekati beskonačno, odgovorno tvrdim. Uprkos opasnostima, policija želi da ima deblokirane puteve i da sve normalno funkcioniše, bez prepreka. Nećemo dugo trpjeti ovu blokadu. Očekujemo da će zahtjevi rukovodstva policije biti prihvaćeni - rekao je Zećiri u intervjuu za “Interaktiv”.

Kako dodaje “Reporteri”, KFOR je saopštio da su, od postavljanja barikada na graničnim prelazima Jarinje i Bernjak, njihove jedinice prevezle devetoricu policajaca kojima je pozlilo nakon što su patrolirali tim dijelom KiM.

-KFOR je u bliskom kontaktu sa kosovskom policijom, pružili smo im podršku tako što smo prevezli devetoricu policajaca kojima je pozlilo - navodi se u odgovoru KFOR “Kanalu10”.

Šef misije Euleksa Lars-Gunar Vigemark saopštio je da su njihovi pripadnici 17. decembra, na zahtjev kosovske policije, policajcima na Jarinju obezbedili osnovne namirnice, uključujući hranu, odjeću i higijenski pribor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana