Zbog obilnih padavina u Beogradu noćas više od 40 intervencija

Srna
Zbog obilnih padavina u Beogradu noćas više od 40 intervencija

BEOGRAD - Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije su zbog obilnih padavina tokom protekle noći bili angažovani na više od 40 lokacija na teritoriji Beograda, a najveći broj intervencija bio je u Kolubarskom i Rasinskom okrugu, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju je navedeno da je na više od 80 intervencija od juče angažovano 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi.

Vatrogasci-spasioci bili su u najvećem broju angažovani u pomoći stanovništvu na crpljenja vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba, kao i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu.

Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je 14 osoba u tri intervencije, od kojih pet vaspitačica koje su evakuisane iz vrtića u Ljigu, a devet osoba evakuisano je iz vozila u Mionici i Kruševcu.

Vatrogasci-spasioci bili su angažovani i na gašenju osam požara izazvanih gromom u Subotici, Vranju, Ubu, Nišu, Trsteniku i Beogradu, kao i na uklanjanju palih stabala i djelova krovne limene konstrukcije u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Leskovcu, Lazarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Ćupriji i Negotinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana