Završen protest „ProGlasa“ ispred Ustavnog suda Srbije, uspostavljen saobraćaj

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ispred zgrade Ustavnog suda Srbije danas je nešto prije 15 časova završen protest Inicijative „ProGlas“ pod nazivom „Ne pristajemo“, a koji je oko podneva počeo ispred Terazijske česme u Beogradu.

Saobraćaj koji je bio blokiran u ulicama Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovskoj i u dijelu Kolarčeve ulice je ponovo uspostavljen.

Okupljenim građanima ispred zgrade Ustavnog suda Srbije obratili su se predstavnik studenata Ivan Bjelić i profesor Pravnog fakulteta Miodrag Jovanović.

Protestu kod Terazijske česme priključili su se i studenti koji su noć proveli pod šatorima u Ulici kneza Miloša, a koji su protekla 24 sata protestovali na uglu ulica Kneza Miloša i Birčaninove.

Na skupu kod Terazijske česme obratili su se glumica Svetlana Ceca Bojković kontrolor na izborima Srđan Cvijić, profesori Filip Ejdus i Oliver Tošković kao i predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Ispred koalicije Srbija protiv nasilja obratili su se Marinika Tepić, Miroslav Aleksić i Radomir Lazović, kao i košarkaš Vladimir Štimac ispred koalicije NADA, kao i studentkinja Emilija Milenković.

Radomir Lazović iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ naveo je da oni zahtijevaju poništenje izbora i njihovo ponovno održavanje u fer uslovima, sa, kako je naveo, uređenim biračkim spiskom.

Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić poručila je da ovi izbori moraju da budu poništeni.

Tepić, koja već 12 dana štrajkuje glađu, prevezena je u bolnicu, a kako je saopšteno iz Stranke slobode i pravde, usljed narušenog zdravstvenog stanja, smještena je na odjeljenje intenzivne njege.

Predstavnici inicijative „ProGlas“ ponovili su da traže održavanje novih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u Srbiji, zbog, kako tvrde, iznevjerene izborne volje građana i da pružaju podršku studentima koji protestuju na pokazanoj građanskoj hrabrosti kao i da osuđuju nasilne napade na institucije, ali i, kako su naveli, prekomjernu upotrebu sile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana