Zašto je dio suđenja Belivuku zatvoren za javnost

Tanjug
Zašto je dio suđenja Belivuku zatvoren za javnost

Sudija Specijalnog suda u Beogradu odlučila je da zatvori za javnost dio suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, jer vođa grupe citira iskaze oštećenog I.S.

S obzirom da je Belivuk tokom svoje primjedbe na iskaz oštećenog počeo da citira njegove riječi, sudija je odlučila da zatvori taj dio suđenja za javnost.

Nakon primjedbi sudija će ponovo da otvori suđenje za javnost.

Prema optužnici pripadnici ove grupe su oštećenog I.S. oteli i držali u prostorijama na stadionu FK Partizan, gdje su ga mučili, zlostavljali i silovali. 

Vođa grupe je uporedio svaki iskaz oštećenog i detaljno iznio navodne kontradiktornosti, poput ko ga je oteo, da li su ga na dan otmice tukli ili samo psihički maltretirali, za šta su mu vezali ruke kada ga je, kako tvrdi tužilaštvo Aleksa Šejić, silovao.

Belivuk tvrdi da su veze između oštećenog i tužilaštva mnogo dublje jer je oštećenom trebalo vremena da odgovri na svako pitanje osim na pitanja vezana za tužilaštvo, odnosno koliko puta je bio u tužilaštvu i da li ga tužilaštvo podučilo šta da priča.

On je istakao da kontradiktornosti u iskazu oštećenog optužene ne oslobađa, ali je, kako tvrdi, konfuzno.  

Belivuk je između ostalog rekao da je I.S. u jednom svom iskazu naveo da je bio vezan za metalnu konstrukciju, dok je u prostorijama na stadionu bio samo krevet koji ima drvenu konstrukciju, a Belivuk je dodao da je oštećeni više puta mijenjao iskaz kada je u pitanju mjesto gdje je bio vezan i tučen. 

Oštećenog su branioci i optuženi ispitivali tokom dva suđenja koja su trajala po pet sati,a javnost je sa tog dijela suđenja bila isključena.

Sudija je odredila pauzu nakon koje će Belivuk i ostali optuženi, kao i branioci nastaviti sa primjedbama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana