Žandarm Miloš Jovanović: Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja

Agencije
Žandarm Miloš Jovanović: Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja

Ja sam dobro, kao što vidite. Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja. Ima tu još mnogo momaka koji vredno rade i koji žele da Srbija bude bezbedna.

Poručio je to danas u svom prvom obraćanju nakon ranjavanja žandarm Miloš Jovanović, koji je 29. juna pogođen samostrijelom u vrat ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Napad je okarakterisan kao teroristički akt a napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar. Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

"Želio bih da se zahvalim podršci svojih kolega, porodice, ministru i predsedniku Vučiću", dodao je Jovanović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je napadnutom žandarmu Milošu Jevremoviću uručio plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost policijskom poslu.

"Današnji dan je za nas posebno bitan jer je izašao iz bolnice naš herojski pripadnik Miloš Jevremović. On je bio jako ranjen i to na dosta nezgodnom mestu. Nije bio pogođen vitalni krvni sud, operacija je bila uspešna i za nas je najbitnije to što je uspeo da sačuva svoj život. Privedeno je više lica, izvršeni razgovori sa više lica za koje se sumnja da pripadaju toj grupi vehabija. Želim da se zahvalim i podstaknem tu značajnu ulogu koju je pokazao naš pripadnik. Kada mu je život visio o koncu našao je dovoljno snage da likvidira teroristu", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će odlikovati Miloša.

„To će se desiti veoma brzo. Želim da se zahvalim predsedniku i svima koji su posećivali našeg Miloša u bolnici", dodao je Dačić.

Dačić je rekao da se u Srbiji ukida crveni stepen prijetnje od terorističkog akta.

"Sada ćemo preći na žuti nivo, to je umereni stepen. To podrazumeva pojačanu pozornost i prisutvost naših pripadnika u nekim institucijama u kojima se nalazi veliki broj ljudi", dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana