Zanatlije i mali preduzetnici u Srbiji od danas mogu u svoje radnje

Tanjug
Zanatlije i mali preduzetnici u Srbiji od danas mogu u svoje radnje

BEOGRAD - Vlasnici zanatskih radnji i pojedini preduzetnici u Srbiji, koji su inače najviše pogođeni krizom izazvanom pandemijom virusa korona, od danas mogu da se vrate na svoja radna mjesta uz poštovanje svih neophodnih mjera zdravstvene zaštite.

Od danas je rad zanatskim radnjama omogućen odlukom Vlade, jer je riječ o sektoru pružanja usluga u kojima postoji manje kontakata između onih koji pružaju uslugu i građana, a takva mjera je, prema reijčima nadležnih, donijeta u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji.

Mjera se odnosi na automehaničarske, vulkanizerske radnje, krojače, obućare, hemijske čistionicee, prodavnice automobila, bicikala, tehničke robe i građevinskog materijala...

Zaposleni u ovim objektima kao i građani koji ulaze u njih moraju da imaju zaštitnu opremu, maske i rukavice, kao i neophodna sredstva za dezinfekciju.

U Srbiji je jutros u pet časova završen najduži policijski čas uveden zbog sprečavanja širenja virusa korona, koji je trajao 3,5 dana, a građani će već od danas početi da osjećaju popuštanje rigoroznih mjera.

Najduži policijsk časpočeo je u petak, 17. aprila, u 17 časova.

Vlada Srbije je, prateći procjene medicinske struke, juče usvojila nova pravila prema kojima je penzionerima dozvoljena polučasovna šetnja od 18 do jedan čas poslije ponoći, a ostalima je zabrana kretanja skraćena za jedan čas, tako da će policijski čas, umjesto u 17, počinjati u 18 i trajaće do pet časova ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana