Zamjenik Lavrova na humanitarnom koncertu u Beogradu

Srna
Foto: Sputnjik

BEOGRAD - U Ruskom domu u Beogradu večeras je održan humanitarni koncert za pomoć stradalim stanovnicima Dombasa “Srpsko srce - ranjenoj Slavenosrbiji”.

Koncertu je prisustvovao zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko i više predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova, javio je “Sputnjik”.

Prisutnima se putem video-linka iz Luganska obratila savjetnik lidera Luganske Narodne Republike Ana Soroka koja je zahvalila za organizaciju koncerta.

Koncert organizuje “Društvo pravoslavnih žena Srbije”, uz podršku Ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma, Društva “Slavjanoserbija” i regionalne kancelarije Ruske humanitarne misije na Balkanu.

Slavenosrbija ili Slavjanoserbija bilo je područje u Ruskoj Imperiji, odnosno administrativna oblast koja je postojala od 1753. do 1764. godine, na desnoj obali rijeke Donjec, između ušća rijeka Bahmut i Luganj.

Od osnivanja pa do 1764. godine na prostoru Slavenosrbije bila su stacionirana dva srpska puka, od kojih je jedan bio pod komandom generala Rajka Preradovića, a drugi pod komandom generala Jovana Ševića.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana