Zaharova: Moja objava je pogrešno protumačena

Srna
Zaharova: Moja objava je pogrešno protumačena

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova objasnila je danas da je njena objava na društvenoj mreži “Fejsbuk” sa fotografijom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanku sa šefom Bijele kuće Donaldom Trampom pogrešno protumačena i da je u pitanju samo kritika američkoj aroganciji.

“Izvinjavam se, ali moja objava je protumačena pogrešno. Jedino što govori je odbacivanje arogantnog stava žposebnihž. Trikovi iz protokola su jedan od oruđa kojim se američki zvaničnici redovno služe da bi vještački stvorili utisak sopstvene izuzetnosti. To je neprihvatljivo”, istakla je Zaharova.

Ruska novinska agencija TASS podsjeća da je nešto ranije Zaharova objavila fotografiju Vučića kako sjedi na stolici ispred Trampovog stola.

Ona je, takođe, postavila i fotografiju poznate scene iz filma “Niske strasti” uz komentar: “Ukoliko ste pozvani u Bijelu kuću a stolica je na mjestu kao da vas ispituju, onda sjednite kao na drugoj slici. Bez obzira ko ste. Samo mi vjerujte”.

Objava je izazvala kritike ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, direktora kancelarije za Kosovo i Metohije, te Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana