Zabranjen spot Srpske liste VIDEO

Srna
Zabranjen spot Srpske liste VIDEO

Priština - Srpska lista saopštila je da je Radio-televizija Kosova /RTK/ danas zabranila emitovanje predizbornog spota ove političke organizacije, uz obrazloženje da rečenica “Kada Srbija zove, ja dajem svoj glas”, ne može da bude emitovana na toj televiziji.

RTK je zatražila da Srpska lista izbriše slogan predizborne poruke ili da rečenicu zamijene sa “kada Kosovo zove”.

Iz Srpske liste, koja je u Leposaviću konvencijom počela desetodnevnu predizbornu kampanju, navode da su iz izbornog tima RTK dobili tumačenje “zasnovano na zakonu”, ali ne i tumačenje koje su izborno pravilo ili zakon prekršili predizbornom porukom.

“Srpska lista je, kao što joj i ime kaže, politička organizacija koja okuplja Srbe na Kosovu i Metohiji, lojalne svojoj državi Srbiji. Na izbore 6. oktobra izlazimo uz podršku naše države Srbije, a da te podrške nije bilo, na izbore ne bismo ni izlazili”, ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su Srbi na Kosovu i Metohiji, koji gotovo jednodušno podržavaju Srpsku listu i politiku Beograda prema Kosmetu, izloženi raznovrsnim pritiscima Prištine i pojedinih ekstremističkih albanskih političkih grupa, a da je ovo danas “vrhunac bezobrazluka i šovinističke mržnje prema svemu srpskom”.

Iz Srpske liste poručuju da njeni predstavnici koji budu izabrani u parlament u Prištini neće zastupati interese samoproglašenog Kosova, već interese srpskog naroda i države Srbije.

“Mi nećemo prekrajati svoj predizborni spot, a odbijanje RTK da ga emituje shvatamo kao napad na politička prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i slobodu govora, o čemu ćemo izvestiti i međunarodnu javnost”, poručuju iz Srpske liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana