Zabranjen rad pet malih aerodroma u Srbiji

Srna
Foto: TangoSix

BEOGRAD- Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije donio je rješenje o potpunoj suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma i zabranio korišćenje pet malih aerodroma - Trstenik, Čenej, Brege, Veliki Radinci i Lisičji Jarak za obavljanje vazdušnog saobraćaja.

Tokom postupka vanrednih inspekcijskih nadzora, Direktorat je utvrdio neusklađenosti u postupanju operatera ovih pet aerodroma sa primjenjivim odredbama Pravilnika o uslovima i postupku za izdavanje dozvole za korišćenje aerodroma.

Vazduhoplovni inspektori Direktorata su nadziranim subjektima naložili mjere i ostavili primjeren rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza, a nakon isteka roka, donijeli rješenje kojim su izrekli mjere i ostavili dodatni rok za otklanjanje nezakonitosti i ispunjavanje propisanih obaveza.

Kako nadzirani subjekti nisu otklonili neusklađenosti u predviđenom roku, Direktorat je donio odgovarajuća rješenja o potpunoj suspenziji dozvola za korišćenje aerodroma, prenose beogradski mediji.

Direktorat poručuje da će nastaviti intenzivnu komunikaciju sa operaterima navedenih aerodroma radi pribavljanja dokaza o usaglašenosti sa primjenjivim propisima u cilju što skorijeg ukidanja navedenih suspenzija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana