Za tri evra od Beograda do Novog Sada za svega 36 minuta

Srna
Foto: printskrin

NOVI SAD - Tokom ove nedjelje trebalo bi da krene prvi brzi voz od Beograda do Novog Sada i obrnuto, a putnici će za kartu koja u jednom pravcu košta 350 dinara /oko 2,97 evra/, do krajnje destinacije stizati za svega 36 minuta, najavljeno je iz Akcionarskog društva /AD/ "Srbija voz".

Riječ je o takozvanom intersiti vozu, jednom od tri koji će saobraćati na ovoj relaciji. Od Beograda do Novog Sada i obrnuto svakog dana će saobraćati još dva voza, i to regio-ekspres i regio.

Ti vozovi će se međusobno razlikovati po broju stanica na kojima će stajati, a samim tim i po vremenu putovanja. Cijena karte u jednom pravcu od 350 dinara je promotivna, kao i povratna karta od 750 dinara /oko 6,37 evra/.

Po isteku promotivnog perioda, puna cijena povratne karte od Beograda do Novog Sada koštaće 1.600 dinara /oko 13,6 evra/. Intersiti vozovi će biti najbrži i stizaće na odredište za 36 minuta, budući da će imati samo jednu međustanicu i to na Novom Beogradu.

Putovanje regio-ekspresom će trajati 49 minuta, jer će se od Beograda do Novog Sada zaustavljati na sedam međustanica. Relativno najsporiji biće regio-vozovi koji će putovati između 55 i 57 minuta, a stajaće na 11 međustanica između Beograda i Novg Sada. Svakog dana će biti 18 polazaka iz oba grada, prvi u 5.25 iz Beograda, odnosno 5.28 iz Novog Sada.

Posljednji će kretati u 22.02 iz Novog Sada, a u 22.20 sa stanice Beograd centar, odnosno Prokop. Najveću brzinu od 200 kilometara na čas ovi vozovi će razvijati na dijelu od stanice Batajnica do rasputnice Karlovački Vinogradi, u dužini od 41,4 kilometara. Taj brzi voz juče je dobio ime "Soko". Logo čini stilizovana glava sokola u bojama srpske zastave i ispod nje ćirilični natpis "Soko" .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana