Za Njujork ispraćen novi avion “Er Srbije” sa likom Nikole Tesle

Srna
Za Njujork ispraćen novi avion “Er Srbije” sa likom Nikole Tesle

BEOGRADA - Novi avion “Er Srbije” sa likom i imenom čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle svečano je ispraćen danas sa beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” na prvi let za Njujork.

Svečanom ispraćaju prisustvovala je predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, koja je poručila da će Vlada nastaviti da podržava nacionalnu avio-kompaniju, koja je podržala Srbiju i građane u najtežim trenucima tokom 2020. godine.

“ ' Er Srbija ' je tokom prošle godine, evakuacionim i repatrijacionim letovima vratila 10.310 građana Srbije koji su bili zaglavljeni širom sveta na aerodromima u državama koje su zatvarale svoje granice. Mi smo mogli da se oslonimo na našu nacionalnu avio-kompaniju - da je nismo imali ne znam kako bismo tako nešto uspeli da ostvarimo”, rekla je Brnabićeva.

Generalni direktor “Er Srbije” Dankan Nejsmit rekao je da je na direktnoj liniji Beograd-NJujork u proteklih skoro pet godina prevezeno oko 320.000 putnika i napomenuo da je taj američki grad najprofitabilnija destinacija “Er Srbije”.

Ispraćaju je prisustvovao i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri, koji je podsjetio na pomoć “Er Srbije” prije godinu dana, kada je prevezla više od 260 Amerikanaca u dva specijalna leta, od kojih je jedan bio direktno do Los Anđelesa.

On je izrazio zadovoljstvo što je na avionu lik Nikole Tesle, ističući da je Tesla simbol inovacije, istrajnosti i značaja obnove i novih početaka, te simbol odnosa SAD i Srbije.

“Erbas A330-200” sa likom i imenom Nikole Tesle proizveden je 2008. godine i godinu dana je mlađi od prethodnog mlaznjaka istog tipa u floti “Er Srbije”, a njegov prethodni operater bila je ruska nacionalna avio-kompanija “Aeroflot”.

Avion ima 21 sjedište u biznis-klasi i 236 sjedišta u ekonomskoj klasi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana