Za mjesec dana iz Bugarske prokrijumčarili 400 migranata

Srna
Za mjesec dana iz Bugarske prokrijumčarili 400 migranata

BEOGRAD- U Srbiji je policija na području Bačke Palanke, Rume i Pećinaca uhapsila 10 pripadnika organizovane kriminalne grupe, koja je od sredine septembra do sredine oktobra ove godine za novac prokrijumčarila najmanje 400 migranata iz Bugarske u Srbiju.

Osim ovih 10 osumnjičenih, krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dvije osobe, od kojih se za jednu, čiji su inicijali S.N, sumnja da je organizator, a koja je već u pritvoru, kao i lice P.M, koje je takođe u pritvoru.

Ova gurpa je prokrijumčarene nelegalne migrante iz Bugarske prevezla u Beograd s ciljem njihovog daljeg ilegalnog transporta ka zemljama EU, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Oni su, kako se sumnja, novac stečen izvršenjem krivičnog djela međusobno dijelili u zavisnosti od zadatka koji su imali.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih policija je pronašla 3.400 evra, tri automobila, kao i više mobilnih telefona i SIM kartica.

U okviru iste akcije uhapšena je i S.I, u čijem stanu su na području Pećinaca pronađena tri pištolja i njoj je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Desetoro uhapšenih, čiji su inicijali N.J, S.R, S.D, M.G, J.N, kao i V.Đ, V.J, D.Č, Z.S. i O.Đ, biće uz krivičnu prijavu privedeno Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Akciju su sproveli pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana