Vulin:Policija neće primjenjivati silu na protestima i blokade

Tanjug
Foto: tanjug

BEOGRAD- Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da policija neće primjenjivati silu na protestima i blokadama puteva koje ekološki pokreti najavljuju za subotu i istakao da je policija jedina brana nasilju i siledžijama.

Vulin je rekao da su protesti održani prošle subote ranije pripremani i da nije bio važan povod, već da se nađe način da dođe do sukoba i demonstracija, kao i da nijedan policajac nije izašao na ulicu sa idejom da nekog tuče.

Kako kaže, jedino nasilje koje se videlo na protestu, jeste ono koje su, naveo je, vršile pristalice Nebojše Zelenovića i Dragana Ðilasa po gradovima po Srbiji.

''Bager ili utovarivač, nije ni važno, on ima pravo da se kreće u skladu sa saobraćajnim propisima, ali 30 traktora koji su blokirali most nemaju pravo da budu tamo'', rekao je Vulin.

Najavio je da će MUP uspostaviti telefonsku liniju kako bi građani mogli da prijave bilo koji vid nasilja prema njima i svakog ko ih sprečava da se kreću.

 Vulin je kazao da se ekološki problemi ne rešavaju tako što se blokira autoput i sprečava kretanje građana i da protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom već da imaju samo jedan cilj, a to je rušenje Aleksandara Vučića.

''A to može samo ako se od Srbije napravi nestabilna i nesigurna zemlja'', rekao je Vulin.

 On je naveo da su protesti nastavak i hibridnog rata protiv Srbije i da je identičan scenario već viđen u Hong Kongu i Bjelorusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana