Vulin: Uskoro jedinica MUP Srbije za bezbjednost na rijekama

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin najavio je da će ubrzo biti formirana nova organizaciona jedinica tog ministarstva koja će se baviti isključivo bezbjednošću na rijekama i plovnim putevima.

Vulin, koji je prisustvovao vježbi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u suzbijanju krivičnih djela krijumčarenja robe na rijekama, rekao je da je cilj formiranja te organizacione jedinice da se objedine sve policijske snage koje dejstvuju na rijekama i koje će plovne puteve učiniti bezbjednim, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

"Nijedan deo naše teritorije ne može da bude bez pažnje i ne može da bude bez našeg prisustva. Između Dunava i auto-puta nema nikakve razlike i na njemu su ljudi, a tamo gde su ljudi ima i kriminala i potrebe da se ljudima pomogne", istakao je Vulin.

Prema njegovim riječima, današnjom vježbom pripadnici Žandarmerije, kriminalističke, granične, riječne i Helikopterske jedinice, kao i Sektora za vanredne situacije prikazali su vještine i sposobnost i sadejstvo u borbi protiv krijumčarenja robe na rijekama i plovnim putevima.

U vježbi su učestvovala 63 pripadnika MUP-a sa 11 plovila i helikopterom.

Zajedničkim snagama pripadnici ovih jedinica kroz vježbu na rijeci Savi prikazali su procedure i zajedničke načine djelovanja prilikom otkrivanja krijumčara naftom, njihovog hapšenja i savladavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana