Vulin: Rama nastavio rad na stvaranju "velike Albanije"

Srna
Vulin: Rama nastavio rad na stvaranju "velike Albanije"

BEOGRAD- Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da je albanski premijer Edi Rama, izjavom da će luka Drač biti kosovska, nastavio rad na stvaranju "velike Albanije", te ukazao da taj projekat predstavlja veliku nesreću za Balkan.

- Izjavom da će luka Drač biti kosovska Edi Rama je nastavio svoj rad na stvaranju "velike Albanije". Kao i svaki put do sada EU će ćutati i neće preduzeti ništa. Šiptari mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije, a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je "velika Albanija" prirodna Albanija, a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su pretnja miru - rekao je Vulin.

On je naveo da je "velika Albanija" najava velike nesreće, razbijanja i razaranja država i nacija na Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Samo ujedinjeni Srbi mogu da zaustave "veliku Albaniju". Što se pre institucionalno ujedinimo pre će početi vreme mira na Balkanu - poručio je Vulin.

Rama je ranije danas rekao da sporazum o graničnoj kontroli sa vlastima u Prištini treba da rezultira potpunim uklanjanjem granice, čime bi luka Drač u Albaniji prerasla i u "de fakto luku Kosova".

Albanski premijer otvorio je zajedničku sjednicu vlada samoproglašenog Kosova i Albanije u Tirani, koja je organizovana šesti put, a danas pod sloganom "Zajedno bez granica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana