Vulin: Poslat zahtjev da se Miodrag Daka Davidović javi u SBPOK

Srna
Foto: Tanjug / arhivska fotografija

BEOGRAD - MUP Srbije poslao je zvaničan zahtjev da se Miodrag Daka Davidović, zbog tvrdnji da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naručio atentat na njega, javi u nadležnu službu u Beogradu i da se izjasni o svim saznanjima koje ima, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da je poslat zahtjev da se biznismen i lider Narodnog pokreta u Crnoj Gori Daka Davidović javi u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji.

"Ukoliko to ne uradi, Srbija će tražiti njegovo izručenje", rekao je Vulin na sjednici Skupštine Beograda, na kojoj se raspravlja o temi "Bezbjednost građana i njihova imovinska sigurnost u Beogradu", prenijeli su beogradski mediji.

Lider Narodnog pokreta u Crnoj Gori i biznismen Miodrag Daka Davidović izjavio je nedavno da iza pokušaja atentata na njega i vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija, koji se dogodio u decembru 2019. godine u Beogradu, stoji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je povodom optužbi Miodraga Dake Davidovića ranije rekao da je to glupo i besmisleno, ali da su to strašne riječi i da je to rekao da bi pomogao Milu Đukanoviću.

Episkop Joanikije je negirao Davidovićevu izjavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana