Vulin: Černišov pokazao kako se ponaša prijatelj

Srna
Vulin: Černišov pokazao kako se ponaša prijatelj

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbija Aleksandar Vulin je na sastanku u Beogradu sa ruskim general-majorom Mihailom Černišovim, šefom delegacija ruskih vojnih i ljekarskih ekspertskih timova koji Srbiji pomažu u borbi protiv virusa korona, rekao je da su oni pokazali kako se ponaša prijatelj, ali i vojnik i profesionalac.

Vulin je nakon sastanka rekao da su tokom boravka u Srbiji pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije iz ABHO jedinica, ali i ljekari, pokazali koliko znaju, umiju, ali iznad svega koliko su vrijedni i posvećeni svom poslu.

“Bili su baš tamo gde je najteže. Išli su tamo gde postoji mogućnost zaraze, tamo gde je trebalo izboriti se sa ovim virusom”, istakao je Vulin.

Vulin je zahvalio svim pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije koji su došli da pomognu Srbiji u borbi protiv virusa korona, posebno imajući u vidu da su u Srbiju došli u trenutku kada se i Ruska Federacija suočava sa posljedicama pandemije kovida-19, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

“I njihova zemlja vodi tešku i upornu borbu sa virusom korona, a oni su ovde ne samo zato što ispunjavaju naređenje, kao što to vojnici i čine, već zato što su to iskreno želeli, zato što iskreno vole narod kome pomažu. Žao mi je što neke druge zemlje u okruženju to nisu gledale na isti način”, rekao je Vulin.

Ruski general-major Mihail Černišov rekao je da je oduševljen prijemom i dobrom saradnjom na koju su pripadnici Oružanih snaga Ruske Federacije naišli za vrijeme boravka u Srbiji.

“Pokušali smo da uradimo sve što smo mogli, da bismo zajedno pobedili virus korona, bez obzira na to što je i u Ruskoj Federaciji trenutno veoma teška situacija sa tim virusom. Ova pomoć je pomoć pravog prijatelja, koji ne gleda na to ko ima veći problem”, istakao je general Černišov.

Zamjenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao sastanku, naglasio je da je pomoć Ruske Federacije još jedan od dokaza vječnog i velikog prijateljstva srpskog i ruskog naroda, koji tokom istorije nikada nisu bili na različitim stranama.

“Veliko je olakšanje za mali narod, kao što je srpski, da zna da uvek može da računa na pomoć svog velikog brata, svojih prijatelja i da može uvek da računa na to da će Rusija biti sa nama”, rekao je Vesić.

Vesić je kao simboličan znak prijateljstva svakom članu ruske delegacije poklonio primjerak knjige Dušana Bapca “Srbija i Rusija u Velikom ratu”, napisanu na srpskom i ruskom jeziku.

Sastanak je održan u hotelu “Hilton” koji je za 87 pripadnika Oružanih snaga Ruske Federacije omogućio potpuno besplatan boravak

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana