Vulin: Napad na centar iživljavanje nad sirotinjom!

SRNA
Vulin: Napad na centar iživljavanje nad sirotinjom!

BEOGRAD - Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je prištinski napad na Centar za socijalni rad u Leposaviću i insistiranje da se iseli iživljavanje nad srpskom sirotinjom, starima i nemoćnima.

"Podsećam lažove iz EU da su pre 11 godina svojim potpisom garantovali formiranje Zajednice srpskih opština koja ima potpunu ingerenciju nad socijalnom zaštitom u svim srpskim opštinama", rekao je Vulin, povodom odluke da se iseli Centar za socijalni rad u Leposaviću čije usluge koristi oko 1.500 najugroženijih građana.

On je rekao da je to samo proba za napad na sistem socijalne zaštite na Kosovu i Metohiji i iživljavanje "Šiptara nad srpskom sirotinjom, starima i nemoćnima, nad svima kojima je pomoć potrebna".

Prema njegovim riječima, da je EU održala riječ i ispoštovala svoj potpis, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti danas ne bi mogao da otima nemoćnim i starim, saopšteno je iz Vulinovog kabineta.

"Očekujem da EU briljira i pozove da se obe strane uzdrže. Nadam se da će ovaj put imati bar malo obraza i da će prećutati bar da nas ne vređaju", rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana