Vulin: Klarku bolje da moli za oproštaj nego da drži lekcije

Tanjug
Vulin: Klarku bolje da moli za oproštaj nego da drži lekcije

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da bi bivši komandant NATO-a u vreme bombardovanja Srbije Vesli Klark trebalo da moli za oproštaj, a ne da Srbima govori šta da rade i ko su im prijatelji.

"Ako neko i pomisli da je vreme da zaboravimo NATO agresiju, brzo će napustiti tu misao čim se pojavi Vesli Klark", rekao je Vulin, reagujući na Klarkovu tvrdnju da je Vašingtonski sporazum koristan ako smanji uticaj Rusije i Kine u regionu.

Vulin je za današnje "Večernje novosti" rekao da bi "komandant agresije" u kojoj su ubijene trogodišnja Milica Rakić i jedanaestomesečna Bojana Tošović prvo trebalo da moli za oproštaj.

On je napomenuo i da su Rusija i Kina prijatelji Srbije i da nikada nisu uslovljavale, ni bombardovale Srbiju, niti je stavljale pod sankcije.

"Rusija je deo naše istorije, ali i zemlja i narod sa kojima hoćemo da delimo i budućnost", rekao je Vulin.

On je ocijenio da je Srbija bila sigurnija i jača kad god je i Rusija bila moćna. "Vučih je jedini državnik u Evropi koji nije i neće uvesti bilo kakve sankcije Rusiji", istakao je Vulin.

On je takođe ukazao da Srbija sa Kinom dijeli iste vrijednosti, iskreno poštovanje i puno zajedničkih privrednih aktivnosti.

"Srbi sami biraju svoje prijatelje, a i neprijatelji se sami pokažu i prepoznaju, bez naše želje i volje", rekao je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana