Vulin: Djelovanje kriminalnih grupa nemoguće bez podrške moćnih obavještajnih službi

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da djelovanje organizovanih kriminalnih grupa nije moguće bez podrške moćnih obavještajnih službi, koje često služe za izazivanje političkih nemira u nekoj zemlji.

Vulin je ukazao da uvijek postoje službe kojima odgovara da postoje određene kriminalne grupe, koje vrlo lako mogu da posluže za izazivanje političkih nemira i za korumpiranje pripadnika vlasti.

"One mogu da učine jednu zemlju vrlo lošom za život i veoma nebezbednom, a to se uvek koristi u političke svrhe", rekao je Vulin za RTS.

On je naveo da o veličini kriminalnih grupa na Balkanu govori i to što 30 odsto od 70.000 skaj telefona pripada ljudima iz regiona.

Vulin je podsjetio da je u Srbiji u posljednjih godinu dana razbijeno 30 organizovanih kriminalnih grupa, zbog čega je, kako kaže, ponosan na sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Tužilaštva za organizovani kriminal i sve pravosudne organe koji građanima omogućavaju da žive mirno i bezbjedno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana