Vulin: Da se funkcioneri EU uzdrže od izjava koje daju lažnu nadu

Srna
Vulin: Da se funkcioneri EU uzdrže od izjava koje daju lažnu nadu

BEORAD - Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pozvao je danas funkcionere EU da se uzdrže od izjava koje ometaju pregovarački proces o Kosovu i Metohiji, a posebno od izjava koje daju lažnu nadu Prištini da su takozvano Kosovo i Srbija ravnopravne i suverene države.

- Kada funkcioneri EU već nisu imali časti da zamole za oproštaj pred grobovima Srba pobijenih na Kosmetu, neka imaju bar toliko obraza da ućute kada Srbija tuguje - rekao je Vulin, reagujući na nova upozorenja EU zbog objave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića povodom Dana sjećanja na pogrom Srba na Kosmetu.

Vulin je istakao da bi 17. mart trebao da bude dan kada EU ćuti zato što je ćutala i 17. marta 2004. godine kada su Srbi ubijani i protjerivani, a njihove svetinje spaljivane, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

Prema njegovim riječima, umjesto što napadaju Vučića zato što brani i čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji, funkcioneri EU bili bi mnogo korisniji svojim biračima da su od Vučića naučili kako da obezbjede dovoljno vakcina protiv virusa korona.

Regujući na objavu Vučića na “Instagramu” sa fotografijom na kojoj je mapu Kosova i Metohije pokrio zastavom Srbije i Kosmet nazvao “srpskim krstom” iz EU su poručili da bi “Srbija i Kosovo trebalo bi da se uzdrže od djela i izjava koje su kontraproduktivne za normalizaciju njihovih odnosa i rad na postizanju sveobuhvatnog sporazuma”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana