Vučić: Granice Srbije nisu ni ruske, niti NATO

Tanjug, Srna
Vučić: Granice Srbije nisu ni ruske, niti NATO

NOVI SAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izjava premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija da je “granica Kosova i Srbije postala granica NATO-a i Rusije” još jedna njegova očajnička politička poruka, poručivši da granice Srbije nisu ni ruske, a ni NATO.

-Nisam znao da je Kurti postao i NATO u međuvremenu, ako je on granica za NATO. To je još jedna od očajničkih političkih poruka, kojom pokušava sebe da predstavi kao veliku žrtvu i nekog „malog Zelenskog“, a mene kao „nekog malog Putina“. Ali, ne sekiram se, naslušao sam se gluposti u prethodnih godinu dana - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da granice ne određuje Kurti, nego međunarodno-javno pravo i da Srbija ima svoje granice, koje nisu ni ruske, ni NATO granice, nego su ustanovljene Poveljom UN i Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

On je u izjavi novinarima, nakon nakon obilaska radova na brzoj pruzi na dionici Novi Sad – Subotica, istakao da je njegovo da vodi Srbiju kao nezavisnu, suverenu, slobodnu i slobodarsku zemlju i da je ponosan na to.

Vučić je rekao i da je sa visokim savjetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom imao korektan razgovor, a kada su u pitanju pritisci na Srbiju povodom Kosova i Metohije kaže da je realan i da nije optimista.

On je novinarima na pitanje da li je optimista nakon tog sastanka kada su u pitanju pritisci prema Srbiji rekao da nije optimista i da je situacija za Srbiju teška.

- Za  nas je teška situacija, sve zapadne sile su priznale nezavisnost Kosova. Ne očekujte bilo šta lepo ili upakovano u šećerlemi da nam dođe, nije to ništa čudno. Sa Šoleom sam imao korektan i otvoren razgovor, naši stavovi o Kosovu se razlikuju - rekao je Vučić poslije obilaska radova na deonici brze pruge Novi Sad- Subotica.

Što se tiče brze pruge Novi Sad-Subotica, Vučić je rekao da očekuje završetak radova do kraja 2024. ili početkom 2025. godine, tako da će trebati sat i 15 minuta vozom od Beograda do Subotice.

-Verujem da će umnogome biti promenjena budućnost železnice, da ne bude više socijalna kategorija, nego da zaista počne da radi - rekao je Vučić.

Vučić čestitao Novu godinu svima koji slave po julijanskom kalendaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana