Vučić:Danilo nije prekršio proceduru, cilj je da napadnu mene

Tanjug
Vučić:Danilo nije prekršio proceduru, cilj je da napadnu mene

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć da je prilikom odlaska njegovog sina Danila u Republiku Srpsku urađeno sve po proceduri i da ništa nije prekršeno.

On je za TV Hepi rekao i da je imao garanciju Bakira Izetbegovića za bezbjednost kada je išao u Srebrenicu, a da je jedva preživio.

-Kod njih se menja vlast, ali svima njima je cilj samo da napadnu mene. Nemaju šta da kažu - rekao je Vučić i dodao da su prvo u domaćim medijima u FBiHrekli da je Danilo član delegacije, iako to nije bio. Kada se ustanovilo da su to slagali, onda su se pitali zašto je otišao na proslavu Dana Republike Srpske kada je to „protivustavno“. Ja sam ga vaspitao da voli Republiku Srpsku, da voli Kosovo i Metohiju i prihvatam krivicu za to - rekao je Vučić.

On je dodao da su objavili uobičajeni dopis, templejt, čime su Danilu ugrozili život, i da se tako nešto do sada nije desilo, da je to neprofesionalno.

Vučić je rekao i da se svojom djecom ponosi i da oni lično mogu svuda da ga predstavljaju, ali u institucionalnom smislu ne.

Na konstataciju novinara da niko ne zna kako izgledaju ćerke Borisa Tadića, iako je osam godina bio predsjednik Vučić je rekao da Tadić nije bio toliko popularan i nije imao toliku moć.

On je ocijenio i da bi  predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku bile ukinute sve sankcije kada bi rekao nešto protiv Vučića.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana