Vučić: Znam šta nam je činiti,zaštitićemo naš narod na Kosovu i Metohiji

Tanjug, Srna
Vučić: Znam šta nam je činiti,zaštitićemo naš narod na Kosovu i Metohiji

PANČEVO - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „zna šta nam je činiti“, ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sjever Kosova i uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da „nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi“.

Vučić je nakon obilaska fabrike i razvojnog centra kompanije „Brose“ u Pančevu rekao, odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na Kosovu i Metohiji, da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba „pa će videti šta će se desiti“.

-Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi nek vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite - rekao je Vučić.

Ocijenio je da cilj jučerašnje akcije kosovske policije nisu bile mjere koje premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti opravdava borbom protiv krijumčarenja,odnosno kako je rekao Vučić, borba protiv čokoladica, već isključivo provokacije i napadi na Srbe.

Vučić je, na pitanje da komentariše pravdanje Kurtija da je akcija bila usmjerena protiv multietničkog kriminala, naglasio da sam Kurti zna da ne govori istinu i da zna šta su mu bile stvarne namjere i najavio da će o tome sutra detaljnije govoriti na TV Prva.

-Juče su hapsili čokoladice sa dugim cevima i oklopnim vozilima. Njima nisu bili cilj čokoladice, već isključivo provokacije i napadi na Srbe, a sve je bilo pokriveno time da su uhapsili u Peći i Prištini dvojicu. To je šuplja priča kojom stranci dolaze nas da ubeđuju da se radi o navodnoj borbi protiv kriminala - dodao je on.

Vučić ne vjeruje da će se išta riješiti na sjednici Savjeta bezbjednosti UN povodom nasilnog upada Prištine na sjever Kosova i Metohije, jer šta god uradili Albanci, uvijek će imati podršku „velike petorke“.
-Ali, malo je drugačiji sastav „velike petorke“ u Savetu bezbednosti. Na kraju krajeva se svede na isto. Mi možemo da očekujemo podršku Rusije, Kine i nekoliko manjih zemalja, ali to neće promeniti stvari na terenu - rekao je Vučić novinarima u Pančevu.
Vučić je istakao da je ovaj posljednji upad na sjever Kosova prištinskih specijalaca ROSU smislila „tuđa pamet“, a ne Kurti.

Savjet bezbjednosti UN razmatraće sutra redovni šestomjesečni izvještaj generalnog sekretara Antonija Guteresa o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana