Vučić: Veliki udarac za mafiju

Tanjug
Vučić: Veliki udarac za mafiju

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je danas akciju srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) u kojoj je uhapšena organizovana kriminalna grupa osumnjičena za više teških krivičnih djela.

Nakon sjednice Vlade Srbije, Vučić je rekao da je to nastavak onoga što je ranije najavljeno - odlučna borba države protiv mafije i organizovanog kriminala.

- Odlična saradnja MUP i BIA dovela je do dobrih rezultata, dovela je do toga da ljudima u celoj Srbiji možemo da obezbedimo veću sigurnost - rekao je Vučić.

Ističe da je to bio težak, važan i ozbiljan nastavak odgovorne borbe protiv mafije i svih onih koji su, kako je rekao Vučić, mislili da su jači od države, jer su čak bili povezani i sa onima u državnom sistemu.

- Ovo je veliki udarac za mafiju i organizovani kriminal - poručio je Vučić.

Pohvalio je sve koji su učestvovali u toj akciji i istakao da to za njih nije bio nimalo jednostavan zadatak, jer su "na kocku" stavili i svoju bezbjednost i bezbjednost svojih porodica za sigurnost građana Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je ranije danas da je uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe, koju su predvodili Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković, a čiji se članovi sumnjiče za ubistva, iznude, otmice i dilovanje drogom.

Vulin je naveo da su članovi ove grupe ubijali, mučili, otimali i vršili najstrašnija krivična djela "o kojima je teško pričati".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana