Vučić: Uvek će podizati lestvicu za Srbiju jer ih zanima samo priznanje Prištine

Tanjug
Vučić: Uvek će podizati lestvicu za Srbiju jer ih zanima samo priznanje Prištine

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će međunarodna zajednica pomijerati ciljeve i podizati ljestvicu za Srbiju, jer ih jedino zanima kada će Beograd da prizna Kosovo.

"Za nas je važnije ono o čemu smo pričali sa Stoltenbergom, a to je kako da sačuvamo mir i bezbednost za Srbe na Kosovu, pošto su oni jedini ugroženi na KiM", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, a na pitanje Tanjuga dokle će se dizati ljestvica za ono sto Srbija treba da uradi.

Dodao je da će biti zahvalan ako NATO može da pomogne u zaštiti Srba.

"Sarađivaćemo sa njima, naša vojska sa KFOR ima odličnu saradnju, mi ćemo uraditi sve u dogovoru sa njima, ali da nam Priština govori šta će naša vojska da ima na 10, 15 ili 20 kilometara odatle, to nam ne pada na pamet. Svaka saradnja sa KFOR je u redu, ali što se politike tiče, to je drugi par rukava i tu sreće nema za nas, bar ne u kratkom vremenskom periodu koji je ispred nas", poručio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje da li će neko odgovarati zbog napada na Srbe na KiM, Vučić je rekao da niko neće odgovarati, jer je tamo normalno da se Srbi napadaju.

"Neće niko odgovarati. Niko ne vodi istragu. Oni su uhapsili Dušana Obrenovića za koga smo pokazali snimak da ništa nije uradio, čak se i NATO saglasio da ništa nije uradio i još je u pritvoru od maja. Samo su ga KFOR-ove snage uvukle u svoj krug. Ništa nije uradio, nije se ni suprotstavljao", rekao je Vučić.

Dodao je da se za Dragišu Galjka ne vodi istraga, a upucan je sa dva metka.

"Koga briga, imate prava da pucate u Srbe, ali će zato ceo svet da vam se nakači ako se desi suprotan slučaj. To je pravda za Srbe, ali nema to veze sa Jensom Stoltenbergom, nije posao NATO da sprovodi istragu već Euleksa i prištinske policije. On je toliko korektan da mi je na sastanku rekao - zašto me nisi pozvao lično telefonom kada se to desilo. Ja ne volim da zloupotrebljavam to, ali ću od sada zvati lično generalnog sekretara", istakao je Vučić.

Naglasio je da su ljudi koji su upucali djecu zato što su nosila badnjak - na slobodi, kao i oni koji su upucali Dragišu Galjka i sedmoricu Srba.

"Koga briga, to nije Banjska. Jovanović je nosio posuđe na pijacu i upucan je, valjda zbog kašika. Nikada niko neće odgovarati i niko ih neće pitati zato što je to normalno", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana