Vučić: Uskoro izgradnja muzeja posvećenog Đokoviću

SRNA
Vučić: Uskoro izgradnja muzeja posvećenog Đokoviću

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vjeruje da će se uskoro krenuti sa izgradnjom muzeja posvećenog najboljem srpskom teniseru Novako Đokoviću o čemu su danas obavljeni i prvi razgovori.

Vučić je istakao vrijednost imena Novaka Đokovića, koji je u nedjelju, 4. avgusta, osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Gledaćemo da pokažemo u skladu sa zaslugama to što je uradio za našu zemlju i istovremeno da privučemo turiste", naglasio je Vučić.

On je dodao da Palma /de Majorka/ ima muzej posvećen Rafaelu Nadalu.

"Novak jeste veći od Nadala u tom veličanstvenom sportu", istakao je Vučić.

On je dodao da bi muzej trebalo da bude završen prije izložbe "Ekspo 2027" godine u Beogradu.

"Ovim Beograd postaje glavni centar, metropola celog regiona, ne samo bivše Jugoslavije, već i šire", rekao je Vučić novinarima u Surčinu gdje je obišao izgradnju Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Govoreći i pripremama za izložbu Ekspo 2027. godine u Beogradu, Vučić je istakao da se očekuje rekordan broj zemalja učesnica - najmanje 120.

On je naglasio da se očekuje učešće najmoćnijih zemalja svijeta od Kine, SAD, Ruske Federacije, preko svih moćnih evropskih zemalja, do afričkih i azijskih prijatelja Srbije.

"Mi ćemo našim prijateljima obezbediti besplatan prostor jer želimo da se predstave, jer mi ne zaboravljamo šta se desilo u UN i one koji poštuju Povelju UN i teritorijalni integritet Srbije", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana