Vučić uručio priznanja pripadnicima Vojske Srbije

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas pripadnicima Vojske Srbije odlikovanja za izuzetne zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Ukazom predsjednika Srbije od 10. decembra za ispoljenu izvanrednu hrabrost i djelo ličnog herojstva odlikovani su Srebrnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić" potpukovnik Boško Šerbedžija i potpukovnik Zoran Erkić.

Medalju za zasluge dobila su 32 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a Srebrnu medalju za revnosnu službu 52 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vučić je čestitao nagrađenima, istakavši da kakvu god medalju ili odlikovanje dobiju to predstavlja posebnu obavezu i veliku čast.

"Medalja ostaje i vašim roditeljima, supružnicima i vašoj deci na ponos da ste činili dobra dela i velike stvari u vreme kada to nije nimalo lako", rekao je Vučić.

On je naglasio da je za državu najvažnije da popravi materijalni status i životni standard pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Vučić je ponovio da Srbija ne želi nikoga da ugrožava i da će čuvati mir ali da pripadnici sistema odbrane moraju da budu spremni da zaštitite i sačuvaju zemlju od potencijalnog agresora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana