Vučić uputio saučešće povodom pogibije putnika

Srna
Foto: gs

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevi Pendarovskom i premijeru Zoranu Zaevu povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubilo 46 ljudi, kada se zapalio autobus iz Sjeverne Makedonije na auto-putu u Bugarskoj.

Vučić je u telegramu saučešća naveo da je sa nevjericom i tugom primio strašnu vijest o tragičnoj pogibiji putnika autobusa u Bugarskoj.

„Ne postoje reči koje bi opisale bol koji delimo sa građanima vaše zemlje. Nemi pred ovom tragedijom, šaljemo molitve utehe porodicama poginulih i celom vašem bratskom narodu. Srbija je i sada uz vas, spremna da pruži svaku potrebnu pomoć i podršku, jer niste sami u ovoj tragediji“, naveo je Vučić.

Vučić je u svoje ime i u ime građana Srbije uputio saučešće porodicama stradalih i narodu Sjeverne Makedonije, a povrijeđenima poželio brz i uspješan oporavak.

Najmanje 45 ljudi, uglavnom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, a među žrtvama ima i djece, saopštili su zvaničnici.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu „Pirogov“ u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana