Vučić: Umemo da čuvamo nacionalno dostojanstvo

Srna
Foto: Tanjug

PROKUPLjE - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Prokuplju da Srbija ide naprijed i brzo se razvija, ali i da zna da čuva svoje nacionalno dostojanstvo.

Vučić je, u obraćanju poslije posjete radovima na rekonstrukciji Gimnazije i Srednje škole "Dr Aleksa Savić", poručio da Srbija danas umije da brine o sebi i svom narodu, kao i da poštuje sebe i svoje žrtve.

"Srbija ume da čuva svoje nacionalno dostojanstvo - da se ne ponižavamo onako kako smo se ponižavali kada nam je najveći izvozni posao bio slanje srpskog mesa i izvoz srpskog mesa u kesama i gde smo se hvalili kako smo velike reforme preduzeli isporučujući ih od Haga, pa do ne znam kuda", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije najavio je da će krajem septembra početi rekonstrukcija državnog puta od Merošine, preko Prokuplja, do Kuršumlije i Merdara, koja će biti završena do kraja 2022. godine.

On je istakao da se državni put rekonstruiše kako bi mještani gradova i sela na putu do Merdara bili na dobiti izgradnjom budućeg auto-puta Niš-Merdare.

Vučić je rekao da će između kraja septembra i početka novembra početi izgradnja prvih pet kilometara auto-puta do Merdara, dugog 77 kilometara, u koji će biti uloženo 255 miliona evra, od kojih je EU donirala 40 miliona.

On je napomenuo da je riječ o izuzetno zahtjevnom projektu jer će na tom putu biti sagrađeno 85 mostova i čak 35 tunela ukupne dužine 18 kilometara.

Predsjednik Srbije je u Prokuplju najavio i rekonstrukciju još dvije škole, te naveo da će u zdravstvni centar u tom mjestu biti uloženo 50 miliona evra.

Vučić je najavio i ulaganje 36 miliona evra u izgradnju gasovoda od Niša do Prokuplja, kao i oko 20 miliona evra za fekalnu kanalizaciju i tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

On je ukazao da će time ovo mjesto imati sve ono što ima svako mjesto u razvijenijim zemljama EU.

"Prokuplje će biti mnogo bogatije, a ljudi mnogo srećniji i zadovoljniji", poručio je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana