Vučić u Njujorku razgovarao sa brojnim svjetskim liderima

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa liderima nekoliko država na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN, koje je počelo danas.

Vučić je na svom "Instagram" nalogu objavio da je u razgovoru sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim naglasio da je za Srbiju od izuzetnog značaja što je predstavljena u Njujorku, ne samo zato što se svijet nalazi u prelomnim trenucima moderne istorije, već i zbog toga što Generalnoj skupštini UN odavno nije prisustvovao ovako veliki broj predstavnika država. 

Predsjednik Srbije susreo se i sa premijerom Španije Pedrom Sančezom, sa kojim je razmijenio mišljenja o najvažnijim pitanjima ovog zasjedanja i posebno mu zahvalio što njegova zemlja poštuje teritorijalni integritet Srbije. 

Vučić je razgovarao i sa norveškim premijerom Jonasom Gar Stjoreom, premijerom Albanije Edijem Ramom, predsjednikom Gabona Ali Bongo Odinbom, predsjednikom Kipra Nikosom Anastijadesom i predsjednikom Gvatemale Alehandrom Eduardom Đamatei Faljom. 

Vučić se sastao i sa šefovima diplomatija Grčke, Maroka i Esvatinija Nikosom Dendijasom, Naserom Buritom i Tuli Dladla. 

Vučić će na debati Generalne skupštine UN govoriti sutra u okviru popodnevne sesije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana