Vučić: U narednih 10 dana svim srednjoškolcima po 10.000 dinara

Tanjug
Vučić: U narednih 10 dana svim srednjoškolcima po 10.000 dinara

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u narednih 10 dana država Srbija svim lokalnim samoupravama prebaciti sredstva kako bi se svakom srednjoškolcu u Srbiji isplatilo po 10.000 dinara.

On je rekao da je o tome danas razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim oko dodatnih mjera koje se odnose velikom većinom na one koji nemaju pravo glasa.

-Isplatićemo 10.000 dinara svakom srednjoškolcu, preko majki, gde živi sa ocem preko oca, ili preko hraniteljske porodice ili posebnih centara. Smatramo da je to pred praznike važna mera i da će pomoći roditeljima da mogu da uštede. Stanje u finansijama je dobro - rekao je Vučić na TV Pink.

On je rekao da je dogovorena i druga mjera - da se preko Poštanske štedionice svim korisnicima studentskih kartica prebaci 1.000 dinara, a da će država banci to nadoknaditi.

-Poštanska štedionica će prebaciti 1.000 dinara, a mi ćemo to nadoknaditi. Znači studenti će imati 1.000 dinara plus sve koristi - popusti za vozne, avio karte, do trgovinsnih lanaca i drugih. To će obradovati i studente i srednjoškolce - zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana