Vučić: U maju ugogovor o auto-putu do crnogorske granice

Srna
Vučić: U maju ugogovor o auto-putu do crnogorske granice

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u maju biti potpisan ugovor o izgradnji auto-puta od Požege do Boljara, do granice sa Crnom Gorom.

Vučić je rekao da će ta dionica biti duga 107 kilomatara i da će, kada bude završena, omogućiti da se iz Beograda stigne za dva časa i 15 minuta do Crne Gore.

On je naglasio značaj te dionce za privlačenje stranih investicija, ali i razvoj niza lokalnih samouprava koje gravitiraju ka trasi budućeg auto-puta. Vučić je prethodno posjetio mjesto izvođenja radova na dionici Preljina-Požega, na dijelu auto-puta “Miloš Veliki”, te izrazio nadu da će kineska kompanija, uprkos teškom terenu, uspjeti da skrati rokove.

On je naveo da su na toj dionici i dva tunela “Laz” i “Munjino brdo”, duga 2,8 i 2,9 kilometara, te zahvalio kineskim radnicima na zalaganju.

Vučić je odbacio kritike o jačanju kineskog uticaja u Srbiji putem kredita i infrastrukturnih radova, te istakao da je ponosan na prijateljstvo dvije države.

On je rekao da je odlična vijest to što je Svjetska banka povećala prognozu privrednog rasta Srbije u 2021. godini na pet odsto.

“Nadamo se da ćemo imati preko pet odsto, mi idemo na šest odsto”, dodao je Vučić, naglasivši da su za privredni rast izuzetno značajni infrastrukturni radovi.

Vučić je rekao da će u avgustu početi i izgradnja auto-puta od Niša do Merdare, na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom.

Ambasador Kine u Srbiji Čen Bo izrazila je zadovoljstvo što se svi projekti Kine i Srbije, i u vreme virusa korona odvijaju u skladu s dogovorima, te zahvalila za angažovanje i kineskim i radnicima iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana