Vučić sutra ili u srijedu prima treću dozu vakcine

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će treću dozu vakcine primiti sutra ili u srijedu.

"Vakcinisaću se sutra ili u srijedu, ako idem u Glazgov (na samit o klimatskim promenama) vakcinisaću se u srijedu, a danas sam radio PCR test. Vakcinisaću se verovatno ovde, na Beogradskom sajmu, dobićete poziv", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će se vakcinisati trećom dozom.

Na pitanje kako komentriše to što pojedini članovi vlade nisu vakcinisani, kao ministar bez portfelja Milan Krkobabić, Vučić je rekao: "Ne znam ko nije vakcinisam u Vladi Srbje, smatram to izuzetnom nedogovrnošću prema građanima. Prema sebi imate pravo da budete neodgovorni, ali prema građanima nemate pravo da budete neodgovorni".

Vučić je naglasio da se nagledao i mnogo većeg licemerja po tom pitanju i da su ljudi kojima su životi spaseni u bolnici najskupljim lijekovima, a za koje je liječenje ispalo besplatno, pošto samo jedna doza tih lijekova košta 600 evra, pa su opet govorili poslije kada se oporave kako nema korone i kako su zlikovci oni koji uvode kovid propusnice. "A kada dođe do bolnice, onda spasavajte nas, tako to ide u životu, pa što bi ovo bio izuzetak.

Iskreno mislim da budete član vlade, kao i lekar, a da ne primite vakcinu takav stepen neodgovornosti - da nemam reči", poručio je Vučić. Predsjednik Srbije je naglasio da već peto jutro zaredom padaju brojevi zaraženih, ali da to novinari nisu primjetili.

Istakao je da peto jutro padaju brojevi, posebno u Beogradu, ali pomalo i u Nišu i Kragujevcu, dok u Novom Sadu još ne padaju. Nešto je bolja situacija i u Kraljevu i Čačku, dodao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana