Vučić: Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma

Srna
Vučić: Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokornosti i saradnje, na kojima su zasnovani savremena Evropa i svijet.

Vučić je, tokom obilaska mjesta nekadašnje biblioteke na Kosančićevom vencu koja je srušena u njemačkom bombardovanju Beograda prije 80 godina, rekao da je uništavanjem ove biblioteke počinjen najveći pojedinačni ratni zločin nad kulturnim nasljeđem u Evropi tokom Drugog svjetskog rata.

On je naveo da je, osim stradanja ljudi i materijalnih dobara, prve časove Drugog svjetskog rata na tlu tadašnje države obilježilo uništenje najznačajnije zbirke pokretne kulturne baštine u ovom dijelu Evrope - Narodne biblioteke Srbije.

Vučić je rekao da je cilj obilaska Kosančićevog venca da svima bude upućena jasna poruka o antifašizmu Srbije.

"Cilj ovog obilaska je da se sa tog mesta, na kome je počinjen najveći pojedinačni ratni zločin nad kulturnim nasleđem u čitavoj Evropi tokom Drugog svetskog rata, uputi jasna i odlučna poruka našoj i inostranoj javnosti da Srbija ostaje posvećena idealima antifašizma, slobodarstva, nepokora i saradnje, na kojima su zasnovani savremena Evropa i svet", napisao je Vučić na "Instagram" profilu "Budućnost Srbije AV".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana