Vučić: Smrću irineja Srbija je izgubila duhovnog oca

Srna
Vučić: Smrću irineja Srbija je izgubila duhovnog oca

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odao je poštu patrijarhu srpskom Irineju povodom godinu dana od njegovog upokojenja i prislužio svijeću na njegovom grobu u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru.


“Prošlo je godinu dana od smrti Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja. Srbija je tada izgubila duhovnog oca blage naravi, tople reči i britkog uma, ali je u Carstvu nebeskom stekla još jednog molitvenika za sve nas”, objavio je predsjednik Srbije na “Instagramu”.

Vučić je naveo da se sjeća razgovora, energije, volje i podrške koju je blaženopočivši patrijarh Irinej uložio u rad na završetku Hrama Svetog Save.

“Znam da je ponosan na to što se pod kupolama našeg velelepnog hrama sada sve više sabira verni narod, ali i ljudi svih vera i nacija koji dolaze iz celog sveta kako bi se divili veličanstvenim mozaicima i monumentalnoj lepoti našeg i njegovog hrama. Neka počiva pred prestolom Oca nebeskog naš dobri, skromni i veliki patrijarh”, napisao je Vučić.

Patrijarh srpski Irinej preminuo je od posljedica korona virusa 20. novembra 2020. godine u Vojnoj kovid bolnici “Karaburma” u Beogradu. /kraj/sas/sđp

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana