Vučić se sastao sa njemačkom ministarkom Berbok

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministarkom spoljnih poslova Njemačke Analenom Berbok, koja boravi u Beogradu u okviru dvodnevne posjete Zapadnom Balkanu.

Sastanku u zgradi Predsjedništva Srbije prisustvuju i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, nedavno imenovani specijalni izaslanik Njemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin, ambasador Njemačke u Srbiji Tomas Šib.

Nakon sastanka, Vučić i Berbok obratiće se medijima. Predsjednik Srbije je juče rekao da će imati važne razgovore sa Berbok. "Daćemo sve od sebe da čuvamo i dobre bilateralne odnose sa Nemačkom, smatramo da je put u Evropsku uniju veoma važan za nas", rekao je Vučić.

Šefica njemačke diplomatije je u četvrtak boravila u Sarajevu i Prištini, a posle sastanka sa zvaničnicima BiH poručila je da je evropska budućnost zemalja Zapadnog Balkana njemački glavni priroritet.

Berbok je nakon toga u Prištini, između ostalog, pozvala na nastavak dijaloga Beograda i Prištine ističući da se mora naći riješenje prihvatljivo za obe strane po pitanju glasanja Srba na Kosovu na izborima 3. aprila koje organizuje Srbija. Njemačka ministarka iz Beograda putuje za Moldaviju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana